Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en werknemers van de VSO Daaf Geluk,

Afgelopen maandag 27 en woensdag 29 juni vond de tweede editie van het VSO Daaf Geluk Schaaktoernooi plaats. Dit toernooi werd georganiseerd door de leerlingen uit klas 3BK voor het vak ‘Ondersteuning bij Sport- en Bewegingsactiviteiten’.

Deze leerlingen hebben ter voorbereiding posters gemaakt, deelnemerslijsten opgehangen, een meneer van de schaakbond uitgenodigd om te komen ondersteunen als scheidsrechter en gezorgd voor wat lekkers om te drinken en te eten tijdens het toernooi.
Op beide dagen van 14.30u tot 16.00u streden 20 deelnemers om de winst tijdens 6 potjes schaken.


Ieder potje duurde 20 minuten, vervolgens gaven de deelnemers aan de scheidsrechter door wie er had gewonnen, deze voerde dit in een speciaal computersysteem in en daarna hoorden de deelnemers op welke tafel en tegen wie ze het volgende potje gingen spelen. Op maandag moesten we het toernooi na 2 potjes naar binnen verplaatsen, omdat het behoorlijk begon te regenen. Op woensdag scheen het zonnetje en konden de 3 potjes onder de tent op het plein van de nieuwbouw gespeeld worden.

Uiteraard was er een prijs te winnen voor de 3 beste schaakspelers van het toernooi:

  1. Nigel Boerstra uit 4HB
  2. Sonny Chim uit 4HB
  3. Kevin O’Connor-Boyd uit 3HC

Namens de VSO Daaf Geluk willen wij de deelnemers bedanken voor hun deelname, de organisatie bedanken voor het organiseren van dit succesvolle toernooi en hopen we jullie volgend jaar weer te zien bij de derde editie van het VSO Daaf Geluk Schaaktoernooi!!