meer dan les

meer dan les

meer dan les

Op onze school doe je veel meer dan lessen volgen. Kijk maar!

Open Podium

Laat jij je talenten graag zien? Dan krijg je de kans om op te treden op een podium voor publiek. Zo ontmoet je gelijkgestemde leerlingen en doe je ervaring op met jezelf presenteren aan publiek. Het gaat iets wat je goed kunt en leuk vindt om te doen en waar anderen met plezier naar kunnen kijken of luisteren. Denk bijvoorbeeld aan een muziekinstrument bespelen, zingen of dansen, een cabaret- of goochelnummer opvoeren of een zelfgemaakt kunstwerk tentoonstellen. De docenten Muziek, Beeldende Vorming en Drama houden een auditie om te bepalen of je mee kunt doen aan het Open Podium. Als je mag optreden, kun je zelf je gasten uitnodigen (bijvoorbeeld familieleden en vrienden). Ook andere leerlingen van school zijn van harte welkom. Kaartjes kosten 2 euro, inclusief een consumptie. Het open podium vindt plaats op woensdag 17 februari 2021 vanaf 19.00 uur.

Globaland

Globaland is een actief burgerschapsproject dat onderdeel is van de maatschappelijke stage. Het vindt aan het eind van het eerste jaar plaats en duurt 2 dagen. Stagiaires van onder andere het ROC en opleidingen pedagogiek voeren in samenwerking met de docenten van de Vestiging Gunning op de Daaf Gelukschool het project uit. Je gaat opdrachten uitvoeren in spelvorm. Zo ontdek je op een leuke manier wat er allemaal bij ‘de maatschappij’ hoort. Globaland is maar één voorbeeld van een maatschappelijke stage, want we doen er meer.

Sportdag

Op de VSO Daaf Geluk vinden we gezondheid en bewegen echt belangrijk. Daar doen we het hele jaar veel aan en ook is er aan het eind van het schooljaar een sportdag. Het ene jaar staat deze in het teken van atletiek en het andere jaar in het teken van spel. De sportdag is elk jaar weer een succesvolle afsluiting van het schooljaar. Niet met de neus in de boeken maar heerlijk bewegen, samenwerken en lol hebben.

Activiteitenweek of op kamp(wegens corona zal dit voor komend schooljaar komen te vervallen)

Alle klassen op onze school hebben in de derde week van het schooljaar een activiteitenweek of ze gaan op kamp. Kom je in klas 1, dan is er de introductieweek met diverse activiteiten op en buiten school. Zo leer je de andere leerlingen, je mentor en een aantal van je docenten kennen. Zit je in klas 2, dan ga je drie dagen naar Dopersduin in Schoorl. Er is een uitgebreid programma met overdag en ’s avonds allerlei activiteiten. Zit je in klas 3 dan ga je op survivalkamp in de Ardennen. Tijdens dit kamp werk je aan het vergroten van je zelfstandigheid en het verleggen van je grenzen.

Klas 4 (vmbo en havo) gaat op werkweek naar Düsseldorf. De nadruk ligt dan op het vergroten van je zelfstandigheid, keuzes maken en de kennismaking met mentoren en medeleerlingen.

Klas 5 havo combineert het maken van ckv-opdrachten met een korte werkweek naar Londen. Je werkt dan aan de vaardigheden plannen, organiseren en samenwerken.

Conform de richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus heeft de schoolleiding besloten de bovenstaande activiteitenweek en kampen te annuleren. Dit om geen risico te nemen met de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers.

Excursies

Als je in de tweede klas zit, ga je samen met andere leerlingen een dagje naar Duitsland. Daarnaast organiseren we met regelmaat excursies in de onderbouw en bovenbouw naar onder meer de Tweede Kamer, de duinen, de Nederlandsche Bank en diverse bedrijven.

Verkeersmarkt

Op onze school vinden we veiligheid in het verkeer heel belangrijk. Jaarlijks krijgen jullie les hoe om te gaan met verkeersregels en hoe je je gedraagt in het verkeer.

Daafnieuws

Inloopmiddag 27 oktober

Inloopmiddag 27 oktober voor ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen 15.30 uur tot 17.00 uur Thema: met elkaar, voor elkaar Niet op afstand, maar op school! Ouderbetrokkenheid maakt deel uit van de visie van onze school, opvoeden doen we samen. Op deze middag is het...

Lees meer

Schaaktoernooi VSO Daaf Geluk

Beste lezer, Mijn naam is Seppe Bloos en ik zit in 3Kader. Ik ga u vertellen hoe mijn klasgenoten Jordy en Gavin en ik een schaaktoernooi hebben georganiseerd. Het begon met de opdracht dat wij een sporttoernooi moesten organiseren voor het vak Ondersteuning bij...

Lees meer

Eerste fotowedstrijd

Eerste fotowedstrijd op VSO Daaf Geluk Afgelopen periode startte de eerste fotowedstrijd op de Daaf Geluk. Zowel leerlingen als het personeel raakten enthousiast en stuurden hun mooiste, eigengemaakte foto in. Na een juryberaad, bestaande uit twee docenten en een...

Lees meer

Kamp 2021-2022

Hieronder kunt u de informatie terugvinden van de kamp voorlichtingen per leerjaar. Kamp voorlichting klas 2 Kamp voorlichting klas 3 Kamp voorlichting 4 havo brief activiteitenweek 4 havo september 2021 Kamp 5 havo

Lees meer

Prijswinnaar PWS

Onze leerling Britt Molenaar is prijswinnaar! Afgelopen vrijdag heeft zij met haar profielwerkstuk (PWS): 'Help! Stop de verdrinkingen' de prijs gewonnen van beste profielwerkstuk in Haarlem en omstreken voor Havo scholieren. De prijs is uitgereikt door De Koninklijke...

Lees meer

Informatie voor examenklassen

Hieronder leest u de brieven over het examen 2020-2021 examenrooster 1e en 2e tijdvak brief over extra maatregelen examen 5H Brief over examen 5 HAVO Brief over centraal schriftelijke examens 4VMBO examenrooster 5 havo 2021  

Lees meer