meer dan les

Op onze school doe je veel meer dan lessen volgen. Kijk maar!

Open Podium

Laat jij je talenten graag zien? Dan krijg je de kans om op te treden op een podium voor publiek. Zo ontmoet je gelijkgestemde leerlingen en doe je ervaring op met jezelf presenteren aan publiek. Het gaat iets wat je goed kunt en leuk vindt om te doen en waar anderen met plezier naar kunnen kijken of luisteren. Denk bijvoorbeeld aan een muziekinstrument bespelen, zingen of dansen, een cabaret- of goochelnummer opvoeren of een zelfgemaakt kunstwerk tentoonstellen. De docenten Muziek, Beeldende Vorming en Drama houden een auditie om te bepalen of je mee kunt doen aan het Open Podium. Als je mag optreden, kun je zelf je gasten uitnodigen (bijvoorbeeld familieleden en vrienden). Ook andere leerlingen van school zijn van harte welkom. Kaartjes kosten 2 euro, inclusief een consumptie.

Globaland

Globaland is een actief burgerschapsproject dat onderdeel is van de maatschappelijke stage. Het vindt aan het eind van het eerste jaar plaats en duurt 2 dagen. Stagiaires van onder andere het ROC en opleidingen pedagogiek voeren in samenwerking met de docenten van de Vestiging Gunning op de Daaf Gelukschool het project uit. Je gaat opdrachten uitvoeren in spelvorm. Zo ontdek je op een leuke manier wat er allemaal bij ‘de maatschappij’ hoort. Globaland is maar één voorbeeld van een maatschappelijke stage, want we doen er meer.

Sportdag

Op de VSO Daaf Geluk vinden we gezondheid en bewegen echt belangrijk. Daar doen we het hele jaar veel aan en ook is er aan het eind van het schooljaar een sportdag. Het ene jaar staat deze in het teken van atletiek en het andere jaar in het teken van spel. De sportdag is elk jaar weer een succesvolle afsluiting van het schooljaar. Niet met de neus in de boeken maar heerlijk bewegen, samenwerken en lol hebben.

Activiteitenweek of op kamp

Alle klassen op onze school hebben in de derde week van het schooljaar een activiteitenweek of ze gaan op kamp. Kom je in klas 1, dan is er de introductieweek met diverse activiteiten op en buiten school. Zo leer je de andere leerlingen, je mentor en een aantal van je docenten kennen. Zit je in klas 2, dan ga je drie dagen naar Dopersduin in Schoorl. Er is een uitgebreid programma met overdag en ’s avonds allerlei activiteiten. Zit je in klas 3 dan ga je op survivalkamp in de Ardennen. Tijdens dit kamp werk je aan het vergroten van je zelfstandigheid en het verleggen van je grenzen.

Klas 4 (vmbo en havo) gaat op werkweek naar Düsseldorf. De nadruk ligt dan op het vergroten van je zelfstandigheid, keuzes maken en de kennismaking met mentoren en medeleerlingen.

Klas 5 havo combineert het maken van ckv-opdrachten met een korte werkweek naar Londen. Je werkt dan aan de vaardigheden plannen, organiseren en samenwerken.

 

Excursies

Als je in de tweede klas zit, ga je samen met andere leerlingen een dagje naar Duitsland. Daarnaast organiseren we met regelmaat excursies in de onderbouw en bovenbouw naar onder meer de Tweede Kamer, de duinen, de Nederlandsche Bank en diverse bedrijven.

Verkeersmarkt

Op onze school vinden we veiligheid in het verkeer heel belangrijk. Jaarlijks krijgen jullie les hoe om te gaan met verkeersregels en hoe je je gedraagt in het verkeer.